“He has anointed us to proclaim good news to the poor.” Luke 4:18

Year

2018 - 2019


Organisation

Stichting Kinderen van Carïo


Objective

In Caïro alleen al wonen 20 miljoen mensen. In deze en andere steden vinden activiteiten van de Stichting Kinderen van Caïro. De doelstelling is om koptische kinderen, van wie de ouders de vuilnis in de stad ophalen en op vuilnisbelten sorteren, hoop te geven op een betere toekomst, De gezinnen wonen te midden van de vuilnisbelten.

Approach

Om hulp aan de kinderen te geven, ondersteunen we de Stichting Stephen’s Children ter plaatse. Al ruim 30 jaar is deze stichting actief, vooral in Caïro. Met zo’n vijftienhonderd toegewijde christelijke medewerkers werd in 2018 aan 21.000 gezinnen hulp geboden en krijgen 12.000 kinderen van 2 tot 6 jaar hun eerste lessen in de 97 kinderschooltjes.


JIP’s contribution to the project

De zusterorganisatie Stichting Stephen’s Children heeft een verworven in de sloppenwijk Ezbet el Nakhi in Caïro. Hiervan is de ruwbouw klaar. In deze wijk wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Het doel is om het gebouw af te werken en in te richten voor de Henna kinderschool. Er komen dan vijf klassen voor 150 kinderen van 2 tot 6 jaar. JIP heeft bijgedragen van co-donateur voor de afwerking en oplevering van de kinderschool.
“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love”
- Mother Teresa
Stichting JIP
JIP Foundation
ANBI 85245421

KvK 57140898
info@jipfoundation.nl

©JiPfoundation
︎johanne.nl