“He has anointed us to proclaim good news to the poor.” Luke 4:18

Year

2017


Organisation

Stichting The Three Aid Foundation (TAFF)


Objective

Better Braces – Beter beugels voor poliopatiënten en beugels voor baby’s met klompvoeten in Ethiopië.
In Butajira staat de kliniek van Grarbet Tehadeso Mahber. Deze kliniek bezit grote deskundigheid op het gebied van revalidatie van kinderen met polio. Met deze kliniek werkt TTAF samen.


Approach

Hoe kunnen kinderen met verlamde benen naar school lopen? Dat kan alleen als ze braces, beenbeugels krijgen! Als spieren verlamd zijn als gevolg van polio, dan is dat onherstelbaar. Kinderen met “poliobenen” kunnen niet lopen, gaan niet naar school en hun hoogste haalbare maatschappelijke status is dat van bedelaar.
Met hulp van de TU Delft is TTAF erin geslaagd eenvoudige en lichte beenbeugels te ontwikkelen die passen aan de benen van de door polio getroffen kinderen.


JIP’s contribution to the project

Baby’s met klompvoeten kunnen worden geholpen op zeer jonge leeftijd. Als je dat op zeer jonge leeftijd doet kan dat met behulp van beugels. Daarmee voorkom je dat ze mank gaan lopen en ze later niet goed mee kunnen komen met hun leeftijdsgenoten. JIP Foundation heeft als co-donateur bijgedragen in de kosten van het project in 2018.


End of Project Report

In 2018 zijn honderd beugels en schoenen verstrekt ten behoeve van kinderen met klompvoeten, vier keer per aanmeten en controles uitgevoerd bij de voorgenoemde groep, de kinderen vervoerd naar de kliniek (fysiotherapeuten en orthopedische technici).
“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love”
- Mother Teresa
Stichting JIP
JIP Foundation
ANBI 85245421

KvK 57140898
info@jipfoundation.nl

©JiPfoundation
︎johanne.nl