“He has anointed us to proclaim good news to the poor.” Luke 4:18

Year

2018


Organisation

De Nieuwe Koers


Objective

Bijdrage leveren in het maatschappelijke debat over de opvoeding van kinderen, in het bijzonder binnen christelijke gezinnen.

Approach

Debatavond ‘Weet je dat je een prinsje bent?’

Centraal deze avond stond de (geloofs)opvoeding van christelijke kinderen vandaag. Zijn christenen niet te veel meegegaan in het seculiere denken over opvoeding? En zo ja, wat is dan nodig om als ouders het beoogde ideaalbeeld van een christelijke opvoeding na te streven?


JIP’s contribution to the project

Van dit geld konden we alle facilitaire onderdelen plus de vergoedingen voor debaters, debatleider, cabaretier en hosts en een klein deel van de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding betalen. Met hulp van andere inhoudelijke en financiële bijdragen plus de inkomsten uit kaartverkoop konden tevens de kosten voor de voorbereiding worden gedekt.


End of Project Report

In totaal zijn via online ticketplatform Eventbrite 224 tickets verkocht. Er waren ruim 250 mensen aanwezig; de kerk was tot de laatste stoel bezet. Het publiek was vrij gemêleerd: opvallend veel jongvolwassenen (dertigers), maar ook ouderen, opvoeders, cathecheten, docenten, bezoekers uit heel Nederland. Media waren aanwezig in de persoon van het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad. Hun verslagen zijn hier terug te lezen:

RD: https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/druk-van-succes-versus-geloofsvragen-1.1517858

ND: https://www.nd.nl/nieuws/geloof/fijne-opgewekte-jezuspraat-helpt-kind-niet-verder.3146264.lynkx

“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love”
- Mother Teresa
Stichting JIP
JIP Foundation
ANBI 85245421

KvK 57140898
info@jipfoundation.nl

©JiPfoundation
︎johanne.nl