“He has anointed us to proclaim good news to the poor.” Luke 4:18

Year

2018 - 2021


Organisation

Het Fort THDV


Objective

Kinderen in achterstandssituaties de ondersteuning te bieden die nodig is om een kansrijke toekomst tegemoet te gaan

Eén op de vier Amsterdamse kinderen groeit op in armoede. De gevolgen van armoede zijn vergaand. Deze kinderen ervaren dagelijks sociale uitsluiting, eenzaamheid, angst voor huisuitzetting en gebrek aan voedsel, kleding, huisraad en speelgoed. Een nog groter gevolg is de emotionele impact op het kind: gebrek aan eigen waarde, een pessimistische kijk op het leven en hun eigen kunnen én gebrek aan stimulering tot het inzetten van hun talenten en ambities. Deze kinderen zijn daardoor vaak later ook weer ouders van kinderen die opgroeien in armoede.


Approach

Het Fort begon in 2017 met de eerste locatie in de Banne in Amsterdam-Noord en stelt zichzelf als doel om kinderen die opgroeien armoede te ondersteunen en daarmee de vicieuze cirkel van opgroeien in armoede te doorbreken.


JIP’s contribution to the project

Dankzij de donatie hebben wij ons programma sterker kunnen maken en waardevolle workshops kunnen aanbieden. Wij hebben echt gezien hoe de kinderen tijdens deze speciale activiteiten aan het genieten en tegelijk aan het groeien waren. We hebben de volgende workshops aangeboden: ”Ultimate frisbee” (sport, samenwerken en fun); “Bamboestieken” (samenwerken, doorzettingsvermogen en fun); Schilderen (jezelf presenteren en fun); Djembé spelen (cultuur, samenwerken en fun); zes theaterworkshops (inleveringsvermogen, samenwerking, creativiteit, humor en fun) en interactief voorleestheater (inlevingsvermogen, perspectief vergroten en fun.“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love”
- Mother Teresa
Stichting JIP
JIP Foundation
ANBI 85245421

KvK 57140898
info@jipfoundation.nl

©JiPfoundation
︎johanne.nl