“He has anointed us to proclaim good news to the poor.” Luke 4:18

Year

2020-2021


Organisation

IMC Weekendschool


Objective

Stichting IMC Weekendschool vindt het van groot belang dat de samenleving zich bekommert om nieuwkomerskinderen in ons land. Via het programma IMC on Tour wil zij de nieuwkomers op een directe manier welkom heten en de maatschappij in de klas brengen. IMC on Tour biedt het concept van Stichting IMC Weekendschool aangepast op de doelgroep na schooltijd op taalscholen. Aan het programma doen nieuwkomerskinderen in de leeftijd tussen 9 en 12 jaar mee.

Approach

Door het programma van IMC on Tour maken kinderen die nieuw zijn in Nederland direct kennis met de Nederlandse samenleving. Het programma stimuleert het lef van de leerlingen, biedt hun een netwerk en geeft hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.
Tijdens één schooljaar maken de kinderen buiten schooltijd kennis met een tiental vakgebieden. Elke week komt er een bevlogen gastdocent in de klas om te vertellen over zijn of haar werk. Het jaar wordt afgesloten met de Summer School. Tijdens de Summer School gaan de kinderen gedurende de eerste twee weken van de zomervakantie leuke en leerzame activiteiten ondernemen. De activiteiten staan in het teken van natuur, cultuur en sport en spel.


JIP’s contribution to the project

Met onze bijdrage kan IMC on Tour dit schooljaar haar werk voortzetten voor de on Tour+-klas in Amersfoort. We dragen daarmee concreet bij aan de taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling van nieuwkomerskinderen, en we dragen bij aan hun verbinding met de Nederlandse samenleving.
“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love”
- Mother Teresa
Stichting JIP
JIP Foundation
ANBI 85245421

KvK 57140898
info@jipfoundation.nl

©JiPfoundation
︎johanne.nl